БългарияНа ФокусПоследни новини

Божанков нарече Костадинов „ламер“, Костадинов пък счита Тагарев за „мазно петно“

Депутатите в парламента отново си разменяха обиди след изслушването на военния министър Тодор Тагарев. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов излезе на трибуната за да разкритикува военния министър по повод посещението му в САЩ миналата седмица за да провери напредъка по производството на изтребители Ф-16 и поръчката за бойни машини „Страйкър“. 

На няколко пъти Костадинов нарече министъра „лицето Тагарев“, а при опит на водещия заседанието Никола Минчев да го апострофира, Костадинов заяви, че „хората, подобни на него, няма да останат в историята, няма да бъдат дори бележка под линията, а ще бъдат мазно петно върху бележка под линията“.

За да защити своите, на трибуната излезе и Явор Божанков от ПП. „Какъв е Костадинов? Какво мога да кажа аз за него? „Лицето Костадинов“ не е подходящо. Тази многопластова, сложна личност, политическа фигура не се събира в една дума. Комунист ли е той? По-скоро не. Фашист ли е? Не. Сериозен ли е, не е ли сериозен, нелеп ли е… Каква е думата, която най-много му подхожда. Една дума ми хрумна, тя е на жаргон, вся пак ще я кажа, макар че се отнася за виртуалното пространство, охарактеризира най-чисто и точно. Костадин Костадинов от „Възраждане“ е ламер“. Той обясни и какво значи: отнася се за този, който не знае какво говори, скаран с компютърните науки, идва от английското lame, което означава човек, който бавно разбира.

„Очевидно Костадинов бавно разбира за какво говори, понякога и не знае за какво говори. Ламер най-точно отговаря на неговата личност. Ако във виртуалното пространство ламер е този, който чака в ъгъл в компютърните игри и чака някой да мине и да го застреля в гръб, Костадинов е един истински парламентарен ламер“, обясни Божанков.

Поведението им ядоса Йордан Цонев от ДПС: „Цял ден лакардии тук. Абсолютна загуба на парламентарно време. Пиар на една или две партии, но и на това ще му се сложи край“. После и загадъчно допълни: „Имайте търпение, другата седмица ще видите как“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Мая Манолова и протестиращи опитаха да нахлуят в Общинския съвет в Пловдив да спрат демонтажа на Альоша

Подобни статии

Back to top button