BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Одиторка осъди Кирил Петков и Асен Василев за лъжливи твърдения за корупция по време на интервю от 2022 година

Съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев са осъдени да заплатят 15 хиляди лева на одиторка от Министерството на финансите заради интервю, дадено през 2022 година пред софийския затвор. 

Двамата политици от ПП са дали интервюто 12 дни преди изборите през октомври 2022 година и в него твърдят, че има тенденциозно направен одит на средствата в България, одитирани са фалшиви обекти и всичко това е ставало с предварителен подбор и протекции от Брюксел.

Интервюто било качено на уебсайта на „Продължаваме промяната“ и до вечерта – в десетки медии, където имало хиляди гледания. Според Петков и Василев, обаче, ПП не носи отговорност за материалите, публикувани на тяхната уеб страница.

Одиторката изпаднала в шок като чула интервюто и дори се притеснила за здравето на своята 84-годишна майка, която била силно разстроена от твърденията. Тя се притеснила и за своята дъщеря и цялото си семейство поради използването на името й за лъжи и клевети.

Дъщеря й, на която предстояла сериозна операция, получила нервна криза и дни наред плакала и не можела да се успокои и примири с лъжите и клеветите, изречени по адрес на ищцата. Всичко това се отразило негативно и на одиторката, която страдала заедно със семейството си.

Съдът е констатирал, че това е невярна и недостоверна информация и действително е имало негативни психологически и дори физически последици за жената, поради интервюто на Петков и Василев. Поради това съдебната практика ясно показва, че трябва да се припишат неимуществени вреди на лицето.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Божанков нарече Костадинов „ламер“, Костадинов пък счита Тагарев за „мазно петно“

Подобни статии

Back to top button