БългарияНа ФокусПоследни новини

БСП свали политическо доверие от общинските си съветници в София

От БСП заявиха, че свалят политическо доверие от своите съветници и те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в Столичния общински съвет.

Общинските съветници на БСП бяха приели решение от Националния съвет на БСП, в което се казва: 

„Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България“ в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“.

Въпреки това, те вчера подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Те пуснаха позиция, че са направили това поради ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение.

изпълнихме решение на висшия ни партиен орган – Градския съвет – от сряда вечерта. Това заявяват общинските съветници от групата на Местна коалиция „БСП за България“.

От БСП-София напомнят, че подкрепа за избор на временен председател на Столичния общински съвет вчера дадоха председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместник Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов.

Решението подкрепи и представителят на коалиционния партньор Коалиция „Левицата!“ Войслав Тодоров.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Възраждане изключи трима депутати, номинирали разцепилите се общински съветници

Подобни статии

Back to top button