БългарияНа ФокусПоследни новини

Денков е доволен от обясненията на Асен Василев за имотите

Премиерът Николай Денков коментира скандала около имотните сделки на министъра на финансите Асен Василев и депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер. Министър-председателят обяви, че е получил ясни обяснения от финансовия министър и ако компетентните органи открият нещо нередно да го съобщят, предаде БНТ.

Софийската градска прокуратура възложи на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество да направи проверка по медийните публикации, свързана със сделките.

Премиерът Денков обясни пред журналисти, че е говорил с вицепремиера Асен Василев по темата и той му дал съвсем ясно обяснение за „купено продадено“. Затова и призова журналистите сами да попитат и Василев и Лорер, а компетентните правосъдни органи да си свършат работата и ако открият нещо нередно да съобщят.

„Това, което виждаме непрекъснато е, че се подхвърля информация, каква ли не. Трябва да бъде проверено и ако някой е извършил нарушение трябва да понесе последствията по закон. Но ако има проблем. Така с подхвърляне – няма как да стане“, каза Николай Денков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък обвини днес медиите, че неглижират както тази тема, така и други скорошни корупционни скандали. За пример даде този с подкупите в спортното министерство. Заяви, че за разлика от сега, преди време всички телевизии и други медии били далеч по-активни, когато е ставало дума за скандали с хора от ГЕРБ.

„Помните ли живите връзки от имота на Цветанов, колко струва, как струва, експерти. Аз ги помня, защото грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми нямаше да си причинявам това на партията“, добави Борисов.

Лаконично темата коментира и Атанас Атанасов.

„Това, което чета и виждам разбирам, че трябва да се извършат детайлни проверки от институциите, които да бъдат обявени, защото иначе..“, заяви той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски за съдиите в КС: Избрахме най-доброто

Подобни статии

Back to top button