БългарияНа ФокусПоследни новини

Денков: Не мога да бъда премиер в правителство, което бие хората по улиците

Премиерът Николай Денков каза, че е недопустимо правителството да бие хора по улиците и той не би могъл да бъде част от такова правителство. Изказването му се отнася за протестите против ръководството на БФС, от които се видяха видео клипове, на които полицаите бият паднали протестиращи и нахлуват в барове, където феновете гледат мача и ги гонят.

„Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улиците така, както ставаше преди. Очевидно е, че има култура в полицията, сред част от хората, която смята за нормално да излезеш да бише с палки деца, беззащитни хора, жени. Това не е приемливо и не може да продължаваме така. Искам и министъра, и политиците, които го защитават, да кажат приемат ли това за нормално“, каза той.

Той изтъкна, че огромният брой полицаи са охранявали протеста на футболните фенове в четвъртък по начин, който е за пример, но тези, които са биели без причина, нямат място в редиците на полицията.

„Ако искаме насилието да изчезне, всички политици и държи институции трябва да бъдем първите, които да дамаме примери че проявите на насиели са недопостуми. Затова всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място там“, каза Денков.

Премиерът отрече да е имало вмешателство от страна на „Продължаваме промяната“ в МВР по време на местните избори.

„Ако е имало контакти на Кирил Петков и Калин Стоянов, те са били за това, че трябва да се свърши работата по превенция на купуването на гласове. Никога и по никакъв начин не е имало разговори от типа „Тука трябва да е печеливша една партия или да бъде губеща друга партия“. Няма такова нещо!“, каза Денков.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Столичният общински съвет остава без председател, все още вървим към нови избори

Подобни статии

Back to top button