БългарияПоследни новини

Депутат от ГЕРБ: Не изключвам, че може да подкрепим Кирил Петков за премиер

ГЕРБ, както всички, искат да има правителство, защото е време за това. Това коментира пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. Коментира и какво биха направили ако Кирил Петков бъде предложен за премиер.

 

„Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков.

 

Той обаче обясни защо от ГЕРБ-СДС не са подкрепили Никола Минчев за председател на парламента:

 

„Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател”, обясни Радомир Чолаков от ГЕРБ.

 

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна. Обясни обаче, че от партията биха му помагали.

 

„Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация”, добави Чолаков.

 

Коментар дойде и за второто място, което ГЕРБ зае на последните парламентарни избори.

 

„Причините са много. Със сигурност трябва да е имало умора от 12 години управление. Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше предложено ново. Единият път той избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново, надяваме се този път да е по-добре, макар, че съм скептичен”, добави той.

 

Чолаков обясни, че би искал новата власт да има „дълъг живот”, за да може да реализира намеренията си. „Те всъщност имат добри намерения и интересни виждания”, допълни той.

 

На въпрос дали от ГЕРБ биха подкрепили „Продължаваме Промяната” за конституционни промени с цел сваляне на главния прокурор Чолаков обясни:

 

„Конституцията беше променяна шест пъти, мисля четири заради съдебната система. И четири пъти беше направена грешка. Аз принципно съм против тези резки промени в Конституцията”.

 

Относно здравните мерки в парламента депутатът от ГЕРБ каза, че в групата на партията всички са ваксинирани.

 

„Още в 45-ия парламент г-н Борисов даде личен пример, отиде и се ваксинира. И ние щем – не щем отидохме и се ваксинирахме всичките”, уточни Чолаков.

 

Проф. Христова: Омикрон у нас още няма, секвенират се по 10% от пробите

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button