БългарияНа Фокус

Кирил Петков отсече: Бойко Рашков ще остане на поста си

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане на поста си в новото коалиционно правителство, съобщи пред БТВ номинираният за премиер от ПП Кирил Петков.

 

„Ние много го харесваме като министър, харесваме неговата работа и се радваме да работим с него занапред“, заяви Кирил Петков, номиниран за премиер от ПП.

 

Засега Петков се въздържа да спомене други имена преди подписването на договора за коалиционно споразумение, но всяка от 4-те партии ще има свои представители.

 

Пълният списък с имената на министрите в коалиционния проектокабинет ще е ясен едва следващата седмица.

 

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обаче не скри, че те държат на две министерства – на финансите, което да се оглави от Асен Василев и на вътрешното, където министър да остане Бойко Рашков.

 

Петков и Василев разкриха, че всяка от формациите в бъдещото управление може да има свои вицепремиер – това означава, че в новия кабинет ще има най-малко четирима вицепремиери.

 

По един за „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Най-вероятно Асен Василев пък ще е вицепремиерът от „Продължаваме промяната“.

 

Формациите ще представят пред своите ръководни партийни органи проект на коалиционно споразумение в понеделник или вторник – за да получат лидерите им мандат за неговото подписване.

 

Преговорите между четирите партии продължават и този уикенд, като те не са публични за медиите.

 

Депутат от ГЕРБ: Не изключвам, че може да подкрепим Кирил Петков за премиер

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button