БългарияПоследни новини

Фалшивите милиони долари и евро се оказаха реквизир за сватби и кръщенета

Фалшивите милиони долари и евро, напечатани в университет в София, се оказаха реквизит за сватби и кръщенета. Това стана ясно в съда по време на гледането на мярката за неотклонение на обвинените по случая. 

 

Адвокатите на 54-годишната Даниела Андонова и 48-годишния Илия Ненов, които бяха арестувани, заявиха в съдебната зала, че обвиненията срещу тях са неясни и настояха, че напечатаните пари не били с цел да се използват наистина. 

 

Според адвокатите откритата печатарска машина била произведена през 1987 година и технически не можела да печата фалшификати.

 

От прокуратурата поискаха задържаните да бъдат оставени за постоянно в ареста. Това обаче не се случи и съдът все решение двамата да бъдат освободени. 

 

Мотивът на съда за налагане на мярка за неотклонение „подписка“ беше, че няма доказателства, че откритите пари са неистински парични знаци.

 

За съда остава недоказано, че откритите банкноти не са само печатни копия, като отчита още експертни справки, според които иззетите банкноти не са изготвени на хартия близка до оригиналната, а именно на незащитена хартия (водните знаци, нишки и власинки са отпечатани, а не са вградени в хартията).

 

Определението на съда може да се обжалва и протестира пред горната истанция.

 

Припомняме, че акцията, при която Андонова и Ненов бяха арестувани, бе представена от прокуратурата като огромен удар. 

 

При извършени претърсвания бяха открити 4 милиона фалшиви долара и над 3 милиона евро. Според полицията двамата задържани са част от голяма схема за трафик на фалшиви пари.

 

Още утре възстановяват имунизацията с „АстраЗенека“ у нас

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button