БългарияНа ФокусПоследни новини

Фандъкова: Главчев е отговорен и много диалогичен човек

„Пожелавам успех на г-н Главчев, той е отговорен и много диалогичен човек”. Това заяви пред Нова тв бившият кмет на София и член на ГЕРБ Йорданка Фандъкова по адрес на кандидата за служебен премиер Димитър Главчев. Тя изрази очакване, че Главчев ще съумее да води държавата и да подготви изборния процес.

По думите ѝ всеки в момента изтъква политическите пристрастия на хората от ГЕРБ, а не на тези от ПП. „Г-н Гюров също е ярко политическо лице, този двоен стандарт не го разбирам. Изборът на президентът беше стеснен”, заяви Фандъкова.

Според нея от ГЕРБ са свикнали години наред да бъдат упреквани и принизявани, но хората виждат какво се прави. „Кабинетът ще бъде на Главчев, той поема отговорност, дали ще има диалог с Борисов – не виждам нищо лошо в това”, каза Фандъкова. Тя допълни, че в ГЕРБ има подготвени хора, които могат да вземат правилни решения. Фандъкова каза, че е готова да помогне със съвет и опит, но не очаква да бъде част от служебния кабинет.

Тя призова ПП да спрат с опорните точки, за да се стабилизира държавата и да се проведат честни и прозрачни избори. Фандъкова коментира, че е имала добри работни отношение с Калин Стоянов, в кризисни ситуации за София, но отказа да дава оценки.

Фандъкова каза, че в момента президентът реагира отговорно, с оглед кратките срокове, за да не се протакат изборите и да се спестят средства.

Бившият кмет на столицата каза, че е притеснена от информацията за множеството изборни нарушения на предходния местен вот, на фона на ниската активност. Тя определи като драстично увеличението на възнагражденията на политическите лица в управлението на София.

„На всички ни се искаше да имаме и сухопътен Шенген, трябва да сме доволни от това, което постигнаха г-жа Габриел и нашите политици в последната година, защото беше трудно, но е крачка напред”, коментира още Фандъкова. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

Подобни статии

Back to top button