БългарияНа ФокусПоследни новини

Продължава събранието на ПП: Очакват се имената на кандидатите за евродепутати на формацията

Днес е вторият заключителен ден от форума на партия „Продължаваме промяната“. Очаква се по-късно в рамките на деня лидерите на формацията да обявят какви решения са взети на Второто Общо събрание.

Сред решенията, които очакваме да научим, са имената, които ще бъдат включени в общата листа с „Демократична България“ за европейските избори.

Засега е ясен само водачът – това е бившият председател на Народното събрание Никола Минчев.

Всеки делегат има право да гласува за двама от общо 15 номинирани.

Очаква се да бъдат направени и промени в устава, да бъдат обновени и ръководните органи – Изпълнителен съвет, Национален съвет и Контролна комисия. Гласуване за лидери няма да има, тъй като мандатът на двамата съпредседатели – Кирил Петков и Асен Василев, изтича догодина.

Вчера при откриването на форума стана ясно, че ПП и ДБ ще се явят заедно и на европейските, и на предсрочните парламентарни избори. Даде се заявка, че целят да са първа политическа сила и че след вота са готови за преговори с досегашните си партньори в управлението.

Беше поискано настоящият министър на вътрешните работи Калин Стоянов да не запазва поста си, за да се гарантира честността на вота. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Румен Христов: Със сигурност ще спечелим изборите

Подобни статии

Back to top button