БългарияНа ФокусПоследни новини

Фандъкова: Истинската власт е в ръцете на кмета

„Истинската власт в София е в ръцете на кмета.“ Това заяви бившият градоначалник Йорданка Фандъкова.

„Истинската власт е в кмета, неговият екип и районните кметове, а СОС трябва да приеме и одобри политиките“, подчерта тя пред бТВ.

Според нея работа на кмета и на най-голямата политическа група е да си осигури мнозинство. Фандъкова посочи също така, че с ГЕРБ не са се водили преговори за съставяне на мнозинство в СОС.

Тя смята, че се надценява ролята на председателите на общинските комисии. Докладите, които се гледат там се разпределят от председателя на СОС, посочи още Фандъкова и допълни, че „ако председателят не разпредели един доклад, няма как да се гледат в самите комисии“.

Фандъкова очаква ротацията да се случи спокойно, защото там има договорености. „Мария Габриел да поеме поста на премиер и министър на външните работи, а акад. Николай Денков да се върне на пост, който е заемал и преди – министър на образованието. За мен беше странен този отказ. Позицията на ГЕРБ е много ясна. При преговорите бе договорено, че единственият министър, който ще има, е на този на външните работи. Логично е този пост да остане за ГЕРБ след ротацията“, коментира още Фандъкова. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пиян и дрогиран българин загина в катастрофа във Великобритания

Подобни статии

Back to top button