БългарияНа ФокусПоследни новини

Терзиев: Нови избори за кмет и СОС не трябва да има

„Нови избори не би трябвало да има нито за кмет, нито за общински съвет. Но ще изчакаме решението на съда и ще се съобразим с него. Ако има някой ощетен, то това съм аз.“ Това заяви кметът на София Васил Терзиев.

„Гласуването на състава на комисиите и техните председател е опит да има една спирачка на всичко това, което предлагаме ние. Но няма да се оправдаваме и ще продължим да работим с инструментите, които имаме“, каза той, отговаряйки на въпрос дали ще може да изпълни обещанията, които е дал след като от 14 комисии само една е в ръцете на най-голямата група в СОС.

Според Терзиев прозрачността лекува най-добре недъзите. „Работим ежедневно, за да сменим модела. И начинът по който представихме бюджета, и за дигитализацията и предоставените услуги на гражданите. Няма да имаме такъв контрол, който бихме искали при общинските дружества – тази огромна част от общинската икономика. Можем да даваме гласност и да показваме какви са проблемите. Ако искаме пълна ревизия, тя не може да стане без да има желание от страна на СОС. Това ще бъде най-големият тест дали има икономически мнозинства и клубове по интереси“, обясни кметът пред Нова тв.

Имаме много проблеми по кварталите, смята Терзиев. „За момента главният архитект е Здравков, но смятаме да проведем конкурс“, каза той, отговаряйки на въпрос с кой главен архитект ще работи, след като неговият близък съюзник арх. Любомир Георгиев се оттегли.

Терзиев заяви, че целта на ГЕРБ е да покажат, че новоизбраната власт не може да управлява и по тази причина говорят за разпад в общината. Той даде и пример с почистванията.

„Със 70% повече се чистят тротоарите, отколкото по времето на Йорданка Фандъкова. Чистим повече и в същото време глобяваме повече за непочистване. Има много примери за това, което сме направили. Всяка седмица, откакто сме встъпили в управление, имаме криза – природна или от друго естество. Запретнали сме ръкави и ще го доведем до успешен край. Градът ще се подобрява всеки ден, от мен няма да чуете извинения“, подчерта Терзиев.

Той се надява общината да не бъде посмешище за всички и обеща да продължи с умереността, защото е важно да има диалог. „Градовете се променят, държавите се променят, трябва да забързаме темповете. Не може политическите игри да правят заложници жителите на София“, каза още Терзиев. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Фандъкова: Истинската власт е в ръцете на кмета

Подобни статии

Back to top button