You are currently viewing ФБР разкри подробности за масовия убиец от Дейтън

ФБР разкри подробности за масовия убиец от Дейтън

Нови подробности за самоличността на масовия убиец от Дейтън разкриха от ФБР. 

Мъжът, който уби сестра си и още 8 души в американския град Дейтън е бил обсебен от идеята за насилие и се е забавлявал с мисълта да извърши масово убийство, съобщават Евронюз и БГНЕС.

Агентът от ФБР Тод Уикъръм каза на пресконференция, че два дни след кървавото престъпление, което завърши със смъртта на извършителя Конър Бетс, все още не е напълно сигурно какви са били мотивите му и дали е имал съучастник.

Нападателят имал полуавтоматична карабина и специален пълнител, побиращ 100 патрона. Той носел маска и бронирана жилетка. Полицейският патрул, който го застрелял, успял да го елиминира само 30 секунди, след като убиецът открил огън по хора пред нощно заведение.

Освен 9-те жертви, нападението остави и повече от 25 ранени.

„Лицето е имало обсесия от идеологии на насилието.“, казаха от ФБР.

Според агентите, няма никакви индикации, че 24-годишният Конър Бетс е бил мотивиран от расова или етническа омраза, въпреки че 6 от 9-те убити са чернокожи.

„Той е разучавал масови стрелби и е изказвал желание да извърши такава“, казаха от ФБР.

Въпреки тези открития, разследващите казват, че все още не знаят много неща.

„Искаме да разберем дали някой му е помогнал и кой е бил. Дали някой е знаел в по-големи подробности за намеренията му, както и защо е решил да прибегне към точно този тип нападение“, казват от ФБР.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.