Последни новиниСвят

ФБР разкри подробности за масовия убиец от Дейтън

Нови подробности за самоличността на масовия убиец от Дейтън разкриха от ФБР. 

Мъжът, който уби сестра си и още 8 души в американския град Дейтън е бил обсебен от идеята за насилие и се е забавлявал с мисълта да извърши масово убийство, съобщават Евронюз и БГНЕС.

Агентът от ФБР Тод Уикъръм каза на пресконференция, че два дни след кървавото престъпление, което завърши със смъртта на извършителя Конър Бетс, все още не е напълно сигурно какви са били мотивите му и дали е имал съучастник.

Нападателят имал полуавтоматична карабина и специален пълнител, побиращ 100 патрона. Той носел маска и бронирана жилетка. Полицейският патрул, който го застрелял, успял да го елиминира само 30 секунди, след като убиецът открил огън по хора пред нощно заведение.

Освен 9-те жертви, нападението остави и повече от 25 ранени.

„Лицето е имало обсесия от идеологии на насилието.“, казаха от ФБР.

Според агентите, няма никакви индикации, че 24-годишният Конър Бетс е бил мотивиран от расова или етническа омраза, въпреки че 6 от 9-те убити са чернокожи.

„Той е разучавал масови стрелби и е изказвал желание да извърши такава“, казаха от ФБР.

Въпреки тези открития, разследващите казват, че все още не знаят много неща.

„Искаме да разберем дали някой му е помогнал и кой е бил. Дали някой е знаел в по-големи подробности за намеренията му, както и защо е решил да прибегне към точно този тип нападение“, казват от ФБР.

Работещите бедни у нас са над 600 хил. души

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button