Последни новиниСвят

Американците купуват бронирани раници за децата си (СНИМКИ)

Търсенето на бронирани ученически раници в Съединените щати се е повишило, след двете масови стрелби, при които бяха убити повече от 30 души.

Все повече компании предлагат бронирани раници, с които учениците биха могли евентуално да се предпазят, ако бъдат атакувани в класната стая.


Тези раници струват около 200 долара и повишаване на търсенето им имаше и след масовото убийство в училището в Паркленд, щата Флорида. След двете кървави престъпления в Ел Пасо и Дейтън, продуктът отново е актуален, особено с оглед приближаващото начало на учебната година в САЩ.


 

Някои компании продават и отделни предпазни плочи, които могат да се сложат във всяка раница.

„Това може да е разликата между живота и смъртта“, казва Ясир Шейх от една от компаниите производители.

От масовото убийство в Паркленд насам, в Съединените щати е имало по една стрелба в училище на всеки 12 дни.  

От години представителите на Демократическата партия настояват за затягане на контрола над продажбата и условията за притежание на оръжие в САЩ. Президентът Доналд Тръмп бе категорично против тази политика, което заяви категорично и по време на предизборната си кампания преди вота през 2016 г. 

След двете масови стрелби в Охайо и Тексас обаче той заяви в своя реч, че е време да се помисли за затягане на контрола. повече по темата четете ТУК.

ФБР разкри подробности за масовия убиец от Дейтън

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button