BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Франция също прие по-строги правила срещу миграцията, Льо Пен обяви триумф на десните

Лидерът на десните, консервативни сили във Франция Марин Льо Пен обяви идеологическа победа, след като правителството на либералния Еманюел Макрон се съгласи на компромис по отношение на нов закон за миграцията. Законът включва компромис към консервативните в държавата, с което се одобряват много по-строги закони срещу миграцията и ограничаване на достъпът до държавни помощи към скорошните мигранти.

Марин Льо Пен настояваше чужденци без френско гражданство да нямат никакъв достъп до държавни помощи или общежития , но това бе отказано. Въпреки това, те смятат, че са постигнали победа с компромиса.

„Под напрежение от нас, този закон ще затегне условията около миграцията. Отбелязваме идеологически прогрес, идеологическа победа за „Национален фронт“, защото сега ще има в закона ясен национален приоритет“, каза тя.

Опитът на Макрон да прокара по-либерална политика по миграцията бе неуспешен и парламента го отхвърли без дебат. Това предизвика нуждата от намиране на компромис, тъй-като те нямаха никакви други съюзници освен консервативните партии.

Новият закон включва задължително условие – мигранти извън Европа без работа трябва да чакат минимум 5 години за да получат жилище или детски помощи. Според консервативните сили във Франция, така се парира напълно възможността да идват мигранти, които разчитат изцяло на помощ от държавата, тъй-като те ще трябва да стоят 5 години без препитания за да го постигнат. 

Либералният премиер на Франция Елизабет Борн пък защитава законът, тъй-като бяха прокарани прогресивните идеи за непълнолетни мигранти да не бъдат задържани в центрове за мигранти. Също така ще има по-лесни процедури за работници без документи да ги получат.

„Нашият закон не е по позициите на крайнодесните. Крайнодесните предпочитат националните интереси. Ние вярваме в интеграцията на чужденци чрез работа“, каза тя.

С победата на този закон се задълбочава кризата във Франция, при която Макрон загуби парламента и се задават въпроси, дали е годен за управлението на държавата. Десните продължават да печелят позиции и се очаква, че могат да спечелят и следващите президентски избори в държавата.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Корабът „Руен“ обозначи местонахождението си край бреговете на Сомалия

Подобни статии

Back to top button