БългарияНа ФокусПоследни новини

Габриел: Анализираме всяко министерство, имаме вече много задълбочена представа

„Министерство на вътрешните работи също ще бъде оценявано, както и останалите министерства. Но е важно – България да продължи да бъде приемана добре навсякъде по света“. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира дали има планове да бъде едновременно премиер и външен министър след ротацията в кабинета.

Габриел коментира също така, че не вижда причини да се поставя под въпрос организирането на държавна визита в САЩ. Според нея – са важни съдържанието и резултатът от нея. Мария Габриел участва днес в Брюксел в неформална среща на министрите на външните работи.

„Имаме споразумение. Ясно е написано след ротацията кой какъв ще бъде“, каза Мария Габриел, предаде БНТ.

„Аз не мисля, че един човек трябва да управлява целия процес. Показваме съвсем различна култура, ако е аз ангажирах през юни, то това е защото искам в България да има политически диалог“, допълни тя.

„Анализираме всяко министерство. Аз ще се радвам да бъде ясно кое министерство каква работа е свършило. Имаме вече много задълбочена представа“, заяви Габриел.

„МВнР през последните седем месеца доказа едно – България може да бъде фактор за стабилност в Югоизточна Европа и България има амбиция да бъде регионален иновационен лидер.“

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Премиер и министър наградиха най-добрите спортисти на България за 2023 година

Подобни статии

Back to top button