БългарияНа ФокусПоследни новини

Георги Георгиев: Кметът Терзиев не познава нито правомощията си, нито задълженията си

Кметът Терзиев не познава нито правомощията си, нито задълженията си.

Внесеният „доклад“ за санирането е фрапиращ пример за некомпетентност и управленски хаос.

Безпомощността често е плод на некомпетентност. Това е единственото обяснение за изпратеното от ПП-ДБ-СС искане за събиране на групите в общинския съвет на 15 януари (понеделник) от 14 ч, на което да бъде разгледан „доклад“ от кмета Терзиев.

Това съобщава в профила си във фейсбук бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.

„Изпратеният документ е фрапиращ пример затова, че кметът Терзиев не познава нито правомощията си, нито задълженията си като кмет. Предоставеният ни „доклад“, озаглавен „невъзможност за упълномощаване на районните администрации на Столична община като водещи партньори по проекти по Процедура BG-RRP-4.023 „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – етап II“, показва достигнатото ниво на управленски хаос и некомпетентност по следните причини:

На първо място, внесеният от г-н Терзиев „доклад“ е безпредметен. Кметът и екипът му от зам.-кметове е редно да знаят, че избраният за кмет на Столична община може да делегира свои правомощия на кметовете на райони по силата на закона. Затова не се нуждае от разрешение (решение) от Столичния общински съвет.

На второ място, внесеният от г-н Терзиев“ „доклад“ не е доклад. Изпратеният ни документ не притежава нито предмет, нито съдържа проект за решение. Последното е задължителна част за всеки доклад, който показва каква е волята на вносителя, в случая кмета, предложена за разглеждане от съвета. Необяснимо е как трима действащи зам.-кметове са подписали документ, който е правно недоразумение и с това са подвели и кмета Терзиев.

На трето място, внесеният от г-н Терзиев „доклад“ не е спешен. Необяснимо е защо в петък вечер (12 януари) кметът се сеща, че срокът изтича след 3 дни (16 януари). Ден по-рано г-н Терзиев заедно със съветниците от ПП-ДБ-СС и „Синя София“ поискаха следващото заседание на СОС да е на 25 януари.

Подобно поведение носи всички белези на хаотично и некомпетентно, което е лош атестат за управленските качества на новия екип.

Подобно поведение е и безотговорно към хилядите столичани, които живеят в блокове, които могат да бъдат санирани по обявената програма. Липсата на информационна кампания от общината към гражданите, оставаме за последващи питания към администрацията.

Многократно предупреждавахме, че политическата криза, създадена от спечелилите избори ПП-ДБ-СС, се превръща в управленска. Това, за съжаление, вече е факт. София се нуждае от работещ общински съвет час по-скоро, а това означава, и ясно мнозинство, което носи отговорност за управлението. Изпадналото в отчаяние управление затъва в хаос и некомпетентност, които не могат да бъдат скрити нито от измислени „кризи“, нито от ултиматуми“, пише още Георгиев.

БГНЕС припомня, че по-рано днес стана ясно, че председателстващият Столичния общински съвет Грети Стефанова е изпратила писмо до всички общински съветници във връзка с получен доклад от кмета на Столичната община Васил Терзиев, с което ги призовава да се съберат на 15.01.2024 година от 14.00 часа.

В доклада на кмета се посочва, че крайният срок за приемане на проектни предложения по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II” изтича на 16.01.2024 г. В писмото Стефанова моли за потвърждение от всички съветници, „при проявена отговорност от тяхна страна и събиране на необходимия кворум, докладът ще бъде обсъден“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button