На ФокусПоследни новиниСвят

Русия се страхува от доставките на F-16 за Украйна

Новата кампания на масирани ракетни атаки срещу Украйна, която Русия започна на 29 декември, е пряко свързана с предстоящата доставка на изтребители F-16 за украинските ВВС. Това заяви ръководителят на Центъра за разузнаване на отбраната на Естония полковник Антс Кивиселг, цитиран от Err.

„Електроенергийни съоръжения, пристанищна и железопътна инфраструктура, военни летища, оръжейни складове, военни учебни заведения и предприятия от отбранителната промишленост, занимаващи се с производство и ремонт на оръжия, бяха ударени в цялата страна“, каза Кивиселг, цитиран и от украинската агенция УНИАН. Изводът, който естонското разузнаване прави е, че руснаците смятат включването на F-16 в украинския арсенал за опасно.

Кивиселг също отбеляза, че Русия едновременно с това продължава тактиката си за изчерпване на ресурсите за противовъздушна отбрана на Украйна. Естонското разузнаване предполага, че със засилването на студа Русия може да прибегне до още по-масирани атаки, тъй като сега агресорът произвежда повече ракети, отколкото използва. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button