БългарияНа ФокусПоследни новини

Главен експерт в МО подава оставка заради неспазения протокол за Богоявленския водосвет

„Всяко нещо има край. Единствено съжалявам, че заради мен, атакуват най-достойния и компетентен министър на отбраната Тодор Тагарев. Утре, 8 януари 2024 г. ще депозирам оставката си в министерството.

Благодаря на всички колеги, с които сме работили повече от 20 години“. Това съобщава в профила си във фейсбук Кристел Чимширова, главен експерт в дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ на МО.

„Във връзка с възникналата обществена дискусия около поканите за присъствие, изпращани от Министерство на отбраната до народни представители за участие в традиционния празник Богоявление и Водосвет на бойните знамена на 6 януари т.г., който породи политически реакции, бих искала да заявя следното:

В качеството си на главен експерт в дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ на МО лично отговарям за изпращането на поканите. Обикновено това се извършва на базата на стандартен списък, според изискванията на държавния протокол, който се актуализира периодично. Поканите се разпечатват автоматизирано. Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, подчертавам, поради недоглеждане от моя страна списъкът не е бил актуализиран, което е довело до неприятната за всички ситуация. Заявявам ясно, зад действията ми не стоят никакви политически мотиви, или съображения, заявява Чимширова.

Поемам цялата отговорност, като поднасям извиненията си на всички колеги, които неоснователно са критикувани, а на министър Тагарев подавам своята оставка от заеманата позиция, се посочва още в изявлението.“ 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button