БългарияНа ФокусПоследни новини

Вече е затворено локалното платно на „Цариградско шосе“ същинският строеж още не е започнал

Вече е затворен за движение участъкът от локалното платно на бул. „Цариградско шосе“. Мярката беше взета на 6 януари заради изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителство на тунелите на участъка от метрото през район „Слатина“.

Същинската работа все още не е започнала, това се очаква да стане в началото на работната седмица.

Променят се маршрутите на автобусни линии 73, 84, 184 Н1 и тролей №5. В близост до площадката ще бъде изградена и новата метростанция №6 заедно с буферен паркинг за 250 автомобила.

Стартовата площадка ще бъде изградена в близост до локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ между бензиностанция OMV и „Макдоналдс“.

Във връзка със строителството от 6 януари се забранява влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ между ул. „Димитър Моллов“ и транспортния изход на „Макдоналдс“. Движението се извършва по новоизграден обходен път, който ще замества затворения участък и ще осъществява връзка на локалното платно и бул. “Цариградско шосе“. Промените на движението ще продължат в рамките на две години и половина. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button