БългарияНа Фокус

Горанов: Ако преди влизането в еврозоната имате 1995 лв., след това ще са 1000 евро

Във връзка с опасенията на българите, че след влизането в еврозоната спестяванията им ще се стопят, министърът на финансите Владислав Горанов увери, че това няма да се случи.

 

Министърът увери, че България ще се присъедини с този курс на лева към еврото и обясни, ако получаваме заплата от 1995 лв., ще имаме 1000 .

 

„Всеки български лев ще бъде заменен в съотношение 1,95583 към евро. Ако имате 1955 лв. във вашата банкова сметка, след присъединяването ни към еврото, в нея ще имате 1000 евро“, уточни Горанов.

 

Финансовият министър отдава притесненията по отношение на приемането на единната влаута на неинформираност и насаждане на страхове от страна на политици.

 

„Оценката на МВФ и на други анализатори, че са има аргументи да се смята, на база на иконометрични модели за оценка на валутните курсове, че българският лев е подценен. Не виждам защо и кой и как насажда обратната теза. Страхът на отношението между лева и еврото ми дава увереността, че присъединяването на България към Еврозоната ще постигне допълнителна стабилност и увереност“, заяви Горанов и добави, че страхът е останал в главите на хората от времето когато политици като Румен Гечев от БСП са отговаряли за изпълнителната власт.

 

Арестуваха учителка, шофирала с почти 2 промила алкохол в кръвта

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button