Любопитно

Град в Италия реши да използва “безшумни” фойерверки, с цел да опази здравето на животните

Всеки голям празник, който включва фойерверки, е забавен, но докато ние се наслаждаваме на звуците и гледките на цветни експлозии над главите ни, нашите животни се чувстват доста по-различно.

Известно е, че експлозиите, причинени от фойерверки, могат да причинят на някои домашни любимци сърдечни проблеми, гадене, треперене, изтощителни страхове и замаяност. Всички знаем, че животните имат много по-чувствителен слух, така че няма да е изненада, че фойерверките могат да оставят домашните любимци с „акустичен стрес“.

How to Calm a Dog During Fireworks | Suzie's CBD Treats

По време на фойерверки животните често се объркват откъде идват силните звуци, които ги карат да бягат трескаво. За съжаление това понякога води до инциденти или здравословни проблеми.

Хората от град Колекио в провинция Парма в Италия решиха да вземат мерки по този въпрос. Местното правителство въведе ново законодателство, принуждаващо гражданите да използват тихи фойерверки като начин за уважение към животните и намаляване на стреса, който им причиняват.

Компанията Setti Fireworks произвежда фойерверки, които създават грандиозно светлинно шоу, но без оглушителните звуци, които обикновено вървят ръка за ръка с фойерверките. Те проектират своите фойерверки така, че да отговарят на мястото и събитието, за което ще бъдат използвани.

Източник: mozache 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button