БългарияНа ФокусПоследни новини

Христо Иванов: Никога с ДПС, докато Пеевски е начело

Няма как коалицията ППДБ да влезе в коалиционно правителство с ДПС, докато човек като Делян Пеевски е начело на движението.

Това отговори на въпрос на „Труд news“ съпредседателят на ППДБ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов в кулоарите на парламента. Коментарът му идва след острите твърдения, отправени по-рано през деня от страна на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски – че Иванов му е предлагал да стане премиер, а Иванов на от своя страна – президент, като така елиминират ГЕРБ като фактор.

„Пеевски замеси моето име в поредната интрига и поредната купчина лъжи. Г-н Пеевски няма да престане, тъй като съм свидетел как се е молил изключително унизително, буквално заставайки на четири крака, да се моли на всички хора, които смята, че имат някаква връзка с Америка, по всякакъв начин да излезе от списъка „Магнитски“. Заради това гласува промените в Конституцията, които в частта съдебна власт премахват неговото влияние в прокуратурата“, заяви Иванов.

Според него е знаково това, че въпреки този факт Пеевски не е излязъл от санкционния списък и нямало как да излезе.

Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ППДБ. 

„Само поради тази причина няма как Пеевски да стане премиер, а ще става все по-неудобен. И поради тази причина ще продължи да ме атакува, тъй като се чувства употребен и измамен в очакванията си, че може да се измъкне от списъка“, заяви Иванов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски: Христо Иванов ми предложи да стана премиер, а той президент

Подобни статии

Back to top button