БългарияПоследни новини

Хванаха маскираните, пребили и ограбили 14-годишен. Нападението се оказа планирано

Заловени са маскираните момчета, пребили и откраднали колелото на 14-годишен младеж в Северния парк в София. Това съобщи бащата на пострадалото дете Иван Карджов във Фейсбук. Намерено е и откраднатото колело, което според запознати струва около 5000 лева. По-рано в социалната мрежа Карджов призова за помощ и информация, за да бъдат открити хулиганите. 

 

Заедно с това при задържаните са били намерени от полицията и други крадени велосипеди.

 

Оказва се, че нападението е било планирано, а в организацията е участвал дългогодишен познат на пострадалото момче. 

 

„Щастливи сме да споделим със съпругата ми, че извършителите са задържани и колелото е намерено. Както предполагахме, престъплението е планирано и извършено от младежи на 14, 16 и 17 г., единият от които познат на детето ми от години“, пише във Фейсбук Иван Карджов. 

 

Той благодари на всички споделили поста му със зов за помощ, на медиите,отразили случая и на полицаите, които са се заели с него. 

 

„Благодарим на Господ, че детето ни е живо. Вярваме, че силната му воля ще помогне да преодолее стреса от случилото се и ще продължи да е все така добър, всеотдаен и успешен във всяко негово начинание“, пише още Карджов. 

 

И отправя призив към родителите да възпитават децата си добре и чрез личен пример. А към тийнейджърите пише:

 

„За развитието на един успешен човек са нужни учене, воля, търпение, целеустременост и време. Тези, които са решили, че със забранени от закона дейности, ще стигнат далеч, са жестоко заблудени. Рано или късно всичко се връща на този свят. За това, ако искате да ви се случи добро, правете добро!“

 

В четвъртък 14-годишно дете беше нападнато и пребито с метална тръба и дървени колове от двама маскирани мъже. Негов приятел го убеждава да стигнат до влаковите релси край Северния парк, за да пробва подходящи места за скокове. Там се случва и престъплението.

 

Когато двамата тийнейджъри стигат до мястото, Ивайло е нападнат от маскираните, а приятелят му побягва.

 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК, съобщиха от МВР.

 

След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на 16-годишния и на 17-годишния, които са криминално проявени за кражби, са повдигнати обвинения и мерките им за неотклонение са удължени до 72 часа. 14-годишният е разпитан в качеството на свидетел и освободен.

 

Заловиха мъжа, убил и нарязал Антония. Останките й бяха открити в куфар край Радомир

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button