Последни новиниСвят

Мъж оцеля след над 200 дни с коронавирус в кома, инфаркт, инсулт и сепсис

Невероятна е историята на най-дълго лекувания пациент от коронавирус във Великобритания, а още по-невероятно е, че той оцелява след 222 дни в кома с коронавирус, претърпява инфаркт, инсулт и сепсис. 

 

56-годишният таксиметров шофьор от Лондон Али Сакалиоглу е баща на пет деца и дядо на деветима внуци. На 11 ноември Али, който страда от диабет тип 1, се прибра у дома в югоизточното лондонско предградие Катфорд след 222 дни в болница.

 

Време, през което семейството му на 3 пъти е предупреждавано, че той умира, пише Дир.бг. След всички усложения, които изборихме, белите дробове, черният му дроб и бъбреците започват да отказват да работят.

 

 

„Британци, можем да го направим. Можем да победим коронавируса заедно. Можем да спечелим тази война, както спечелихме Първата и Втората световни войни. След като аз успях да се справя с вируса, всеки може. Трябва да се обединим, да правим това, което правителството и учените ни казват и да победим този вирус завинаги“, бе емоционалното послание на мъжа, който е кипърски турчин.

 

56-годишният таксиметров шофьор предполага, че се е заразил с Covid-19 по време на работа в началото на април. Първоначално се лекувал вкъщи, но на 3 април състоянието му се влошило и дъщеря му повикала линейка. Али бил настанен в University Hospital Lewisham.

 

Четири дни по-късно обаче мъжът получава инфаркт и е прехвърлен в друго лечебно заведение, където е опериран по спешност. Поставен е в медикаментозна кома, от която не е изведен в продължение на 3 месеца и му е направена трахеотомия, за да може да диша.

 

Следват обаче инсулт и сепсис.

 

„Трябваше да съм мъртъв. Толкова неща не бяха наред, но човешкото тяло е изумително нещо“, допълва Али, който е и професионален играч на покер и този път успя да надиграе дори смъртта.

 

Въпреки че вече е вкъщи мъжът трябва да приема по 26 таблетки дневно, повечето от които болкоуспокояващи.

 

Хванаха маскираните, пребили и ограбили 14-годишен. Нападението се оказа планирано

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button