BulletinНа ФокусСвят

Институт в САЩ: лек напредък на руските окупатори в три посоки

На 16 декември руските окупатори леко напредват в три посоки: при Бахмут, Авдеевка и Вербово. Според американския Института за изследване на войната (ISW), на когото се позовава агенция УНИАН, нашествениците са извършили локализирани настъпателни операции близо до Бахмут. Геолокационни кадри, публикувани на 16 декември, показват, че руските войски са напреднали на север от Хромово.

Освен това през последните 24 часа руснаците са извършили настъпателни действия край Авдеевка. Кадри с геолокация, публикувани на 15 декември, показват, че руските войски са напреднали към западните покрайнини на индустриална зона югоизточно от Авдеевка.

Също на 16 декември окупаторите продължиха контраатаките в западната част на района на Запорожие и наскоро постигнаха малки успехи. Кадри с геолокация, публикувани на 15 декември, показват, че руските сили постигат незначителни успехи северозападно от Вербовой.

Украинските войски продължиха сухопътните операции на левия бряг на Херсонска област на 16 декември. Руски военни блогери твърдят, че отбранителните сили се опитват да настъпят към гористи райони близо до Криноки на 30 км североизточно от град Херсон и 2 км от река Днепър. Там продължават тежките боеве в района.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Журналист на „Ал Джазира“ е убит в Газа, друг е ранен

Подобни статии

Back to top button