Любопитно

История за приятелство: Куче на 21 години и котка на 26 живеят задружно в Силистренско

Според общоприетите разбирания и според учените – средно кучетата живеят по около 12 години, като цифрата може да варира силно според породата на кучето и условията, в които то живее. В същото време, домашните котки обикновено живеят на възраст от 12 до 18 години, а много от тях могат да доживеят до 20 години. Да, но в Добруджа се оказа, според Виолета Жекова от село Сребърна, че двете животни с по четири лапи, могат да прескочат “тавана”, на възрастта, разбира се.

Двете другарчета си съжителстват мирно като дядо и баба в етно обекта “Бабината къща” в селото, известно със своето уникално езеро, като кучето Оливър е на 21 години, а котката Муна му е кака, защото е на 26 години.

Снимка: facebook/babinatakashtasrebarna

Стопанката Жекова, която е зооинженер по образование, споделя за двамата шампиони: “Като “пенсионери” какви грижи има около тях! Ама няма как – “Здраво сърце – здрава душица”. И двамата, подобно на повечето стари хора, нямат зъби в устата и са голяма пародия.

Снимка: facebook/babinatakashtasrebarna

Иначе гостите в къщата много им се радват (“Баба Мъна не е много за гледане”, обяснявам аз, че възрастта й е много напреднала). Оливър идва лека-полека в моята къща, обаче когато има група, му хвърлят разни лакомства, включително наденици. Аз го държа малко на диета – с гранули и хапчета, и той винаги бяга, когато може, и на три почивки стига до къщата за гости”.

Източник: mozache

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Крокодил се връща на същото място всеки месец, за да бъде с човека, който е спасил живота му

Подобни статии

Back to top button