БългарияНа ФокусПоследни новини

ИТН: Проект на министър Радев се осъществява в момента, милиарди получават фирми близки до ПП

“В момента се осъществява проекта “Захир”, всички фирми, които ще получат финансиране за близки до ПП”. Това заяви Павела Митова от ИТН на извънреден брифинг в парламента.

“По време на вота на недоверие, свързан със сектора енергетика, разказахме защо се прави унищожението на комплекса в Стара Загора с въглищните ни централи и всичко това е свръзано с проекта „Be Lien“ и „Захир“ . Този проект е разработен от сегашния министър на енергетиката Румен Радев, когато бе част от ръководството на АИКБ”, припомни Митова.

“В момента се осъществява изпълнението на проекта „Захир“, както стана ясно от министерството на иновациите и растежа и сега разполагаме със списък на всички фирми, които ще получат финансиране от ПВУ”, обяви Павела Митова, след което коментира, че всичко е свързано с водородната долина и проекта „Be Lien“ и “Захир”, както и необходимите фотоволтаици. “Парите са за милиарди и всички са разпределени за хора близки до ПП”, поясни още Митова. Депутатът от ИТН коментира, че 132 млн. лв. ще отидат при Васил Велев-сегашният шеф на АИКБ, където е работил министъра на енергетиката Румен Радев и е разработвал проекта си “Be Lien“.

„Попитала съм министерството на енергетиката на базата на какъв критерии тези проекти са одобрени по ПВУ. Апелирам за пълна прозрачност по тези процедури. Те правят това долина за зелен водород”, добави Павела Митова.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Васил Божков: Нищо не намериха, още 2020 г. иззеха всичко

Подобни статии

Back to top button