You are currently viewing Извършителят на двойното убийство в Пловдив бил биполярен, твърди, че семейството му е в опасност

Извършителят на двойното убийство в Пловдив бил биполярен, твърди, че семейството му е в опасност

Извършителят на двойното убийство в Пловдив – 32-годишният Стоян Таков остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Пловдив след като изслуша мотивите на обвинението и защитата по случая. 

 

Според самия Таков той убил баща и син, с които имал бизнес отношения, защото те първи го нападнали, а заплашили и жена му и детето му. 

 

„Съжалявам! Нямах избор, само Господ ми помогна. Беше страшно и ужасно. Искам да се прибера вкъщи!Има опасност за семейството ми“, заяи пред магистратите Таков. 

 

Според прокуратурата обаче няма доказателства, че жертвите са нападнали убиеца и той бил принуден да действа в условия на неизбежна самоотбрана, както той самият твърди. 

 

От доказателствата по делото става ясно, че обвиняемият е застрелял жертвите си с пистолет. Причината била, че баща и син са го провокирали. Към момента това не е доказано. Той е дал спорни обяснения – бил нападнат и това била единствената възможност за се защити. Има още доказателства за несъответствие между това, което се е случило и обясненията. Намерени са гилзи под палет в дъното на склада, което е необяснимо спрямо разказа му. Разменяли са се удари и е изваден нож от убитите. Същите заплашили жена му и дъщеря му. Той тръгнал да бяга, но не е излязъл навън“, заяви прокурорът по делото.

 

Според адвоката на Стоян Таков обаче той имал биполярно разстройстсво и това допринесло за действията му втв фаталния ден. В този ден той бил в състояние на свръхвъзбуда.

 

Защитата посочи още, че по тялото на извършителя на убийството имало следи от рани, което доказвало, че той бил нападнат от жертвите си. 

 

„Той се признава като извършител. Още на мястото на престъплението, той е разказал на тримата полицаи, че е бил нападнат и се е защитил. Самият Таков е позвънил на 112. Не е бягал. Клиентът ми беше добронамерен и е разказал подробно всичко. Има свидетел как двама бият Йордан, единият нанася удари с желязо върху моя клиент, като били на кълбо на земята. При преглед се установяват рани по Йордан. След като се изготвят експертизите, ще бъде преквалифицирано обвинението“, каза адвокат Левашки.

 

Окръжните магистрати прецениха, че има недостатъчно доказателства в подкрепа на твърденията на обвиняемия, че е стрелял при самозащита. Затова и му наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Решението на съда не е окончателно, то може да бъде обжалвано пред Апелативния съд. Следващото дело е насрочено за 5 декември, четвъртък, от 10 часа.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК