БългарияНа ФокусПоследни новини

Кабинетът в оставка даде два държавни имота на ПП да ги ползват за партийна централа

Кабинетът в оставка на Николай Денков проведе редовно заседание, на което политическа партия „Продължаваме промяната“ получи два имота, които да ползва за своя партийна централа и местната структура на партията.

Те представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. „Христо Белчев“ № 8 в район „Средец“, а вторият – на бул. „Витоша“ № 12 в район „Триадица“.

ПП „Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите – частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.

Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.

В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Атанасов: Предлагам на колегите от ПП-ДБ да се върнем на преговори

Подобни статии

Back to top button