МненияНа ФокусПоследни новини

Василев и Лорер използват държавата, която са завладели, за да получат два нови имота

Автор: Драгомир Младенов

???? „Продължаваме промяната“… в имотния си статус.
През януари bird.bg публикува разследване, в което съобщи, че бивша фирма на финансовия министър Асен Василев е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 милиона лева, но е успяла да спаси имуществото си с изгодна сделка.
➡️ Купувач по сделката се оказва фирмата на Станислава Арнаудова, по-известна с прякора си „Кралицата на винетките“. На 7 септември 2023 г. бившата фирма на Асен Василев, продава дворното място и 5 имота в сграда на ул. „Чаталджа“ 3 в София за близо 3 млн. лв. Три месеца след това фалира.
Въпросната сграда на ул. „Чаталджа“ служи за често място за срещи на ПП.
„Кралицата“ е сключила сделка и с бившия министър на иновациите Даниел Лорер. Оказва се, че той също има имоти в тази сграда на ул. “Чаталджа” 3. Лорер ги продава с огромна печалба в същия ден като “СТВ Холдингс”, но на Арнаудова в лично качество.
➡️ Медийни рупори като DW и Bird определят случката като продажба от ключови фигури на „Промяната“ на имоти на рекордни цени, от които намирисва на размяна на корупционни услуги.
И днес правителството оставка дава не един, а цели ДВА имота за нуждите на политеческата им партия!
Асен Василев и Даниел Лорер инкасират рекордни постъпления, гонят партията си от централата им, въпреки че очевидно имат имот, който да ползват.
И сега използват държавата, която са завладели, за да получат два нови имота.
И то не преди 9 месеца, не в началото на годината, а сега, когато може и да изгубят властта.
???? Грозно, символично и нахално е!

Подобни статии

Back to top button