БългарияПоследни новини

Какъв е психопрофилът на Мартин от Сотиря?

Заподозреният за убийството на 7-годишното момиченце в Сотиря е психопат. Психопатията се води психично разстройство.

Докато полицията издирвала преполагаемия убиец, той обикалял по домовете

Това каза психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова в ефира на „Събуди се”.

„Психопатите са хора, които не желаят да се съобразяват с писаните и неписани норми. Могат да бъдат рационално интелигентни, но могат и да не бъдат. Задължително обаче те емоционално не са интелигентни. В случая имаме един примат. Едно изключително примитивно същество, което живее на нагони и инстинкти. Той няма никакви вътрешни спирачки. Не е научен да се съобразява с нищо. Не е научен да се самоконтролира, не е научен на труд, не е образован. Този човек е изпуснат от самото начало. На 21 години има стабилен стаж като криминално проявен, като затворник”, обясни тя.

Според нея той разбира какво е извършил.

„Той обаче не е способен на съчувствие, на съпричастност, на емпатия. Те са емоционално много студени хора. Те осъзнават чисто рационално какво са направили, т.е. могат да носят наказателна отговорност, но не могат да изпитват съчувствие и състрадание. Тези неща, те не ги правят в състояние на афект”, обясни д-р Гълъбова.

По думите й профилът на Мартин Трифонов от Сотиря съвпада с този на Илиян Здравков, който уби Вероника във Велико Търново и убиеца на Виктория Маринова – Северин Красимиров. 
Припомняме, че мартин Трифонов бе задържан вчера следобяд от полицията след 10-часово преследване. Днес стана ясно, че докато той се укривал от органите на реда, няколко жители на Сотиря го видели, след като той дошъл да ги търси по домовете им.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button