ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Какъв колега сте според зодията

Овен

Амбициозен и изпълнителен

Колегата Овен не винаги е толкова импулсивен и праволинеен, колкото обикновено описват представителите на този знак. Но той лесно се разпознава по кипящата енергия и ентусиазъм, с които се впуска във всеки проблем – било то работа или превратностите на взаимоотношенията в екипа. На работното място Овенът не обича да се задържа дълго в решаването на рутинен проблем, но е наистина незаменим, ако трябва да се вземе решение – светкавично и печелившо. Упоритостта на представителите на този знак и тяхната инициативност много често се оценяват положително от техните началници и им помагат да се издигнат по кариерната стълбица. Овенът е амбициозен, изпълнителен работник. 

Телец

Задълбочен и надежден

Колегата Телец е задълбочен и надежден. Той бавно ще претегли всички опции, ще оцени рентабилността на всичко, без да пропуска вероятните рискове. Не бързайте с Телеца, ако видите, че е напълно потопен в работата си – всичко ще бъде направено точно навреме и по най-добрия начин. Телецът е голям ценител на комфорта и вкусната храна и затова ще бъде първият, които ще повдигне въпроса за необходимостта от оборудване на място за хранене в офиса. И в същото време ще се радва да поглези колегите си с вкусотии собствено производство. Телецът може да бъде решителен и упорит колега. Тъй като търси стабилност, той се задържа на работни места, където бъдещето му е сигурно. 

Близнаци

Креативен и независим

Колегата Близнаци успява да разреши няколко проблема едновременно за кратко време и всичко става бързо и успешно. Такъв служител е особено добър в работата с големи количества информация. Но имайте предвид, че Близнаците са спринтьори и се нуждаят от кратки почивки и възстановяване на изразходваната сила. Понякога за тях е трудно да започнат нов проект, но ако въпросът ги интересува лично, тогава ентусиазмът им е повече от достатъчен. Близнаците се отличават със своята креативност и ценят нестандартния подход в работата. Винаги се стремят да реализират проектите по най-добрия начин, но нуждата им от независимост ги кара бързо да губят интерес ако им се пречкате.

Рак

Мълчалив и наблюдателен

Колегата Рак е мълчалив, наблюдателен и с голям интерес забелязва особеностите в поведението на хората, с които работи. Не нарушавайте границите на личната му зона. Празните разговори с колеги го дразнят не по-малко от някой, който случайно е оставил чаша чай на бюрото му. В ситуация на служебни конфликти Ракът избягва да участва в спорове до последния момент и се опитва да помири двете страни. Но самият Рак не трябва да позволява на колегите си да го използват като „носна кърпичка за сълзи“ – трябва учтиво, но твърдо да отблъсква емоционалните вампири в своя офис. Ракът не е сред най-добрите екипни играчи, но носи много топлина и вярно приятелство със себе си. 

Лъв

Общителен и наперен

Почти невъзможно е да не забележите колегата Лъв. Той с радост приема комплименти за брилянтно изпълнения си проект и не се колебае да говори публично. Обича да бъде център на внимание и да получава потвърждение за своя професионализъм. Почетните грамоти и всякакви чаши със сигурност ще намерят място в работния му кът или ще бъдат изложени на видно място в офиса. Талантите в сферата на себеизявите са нещо, на което всичките му колеги трябва да се учат. Лъвът се проявява като отличен работник и лидер, но в същото време изисква и очаква заслугите му да бъдат оценени. Той е първокласен колега поради неговата топлота, общителност, щедрост, компетентност и чар.

Дева

Перфекционист и мърморко

Колегата Дева е на работа от рано сутринта и е изцяло погълнат от задачите. Малко вероятно е да използва ценно време за празно бърборене или мотаене в компютърни игри. В службата Девата се опитва да се придържа към принципа „има време за работа и време за забавление“ и понякога мърмори на по-малко ефективните си колеги. Но в затруднена ситуация Девата е тази, която ще помогне на целия екип със своята дисциплина и умение да се справи с проблема. Колегата Дева е пример за истински талант при подреждането на нещата, документите и плановете. Известно е, че са перфекционисти. Те имат набито око за детайлите, но често тази педантичност ги прави непоносими за техните колеги.

Везни

Дипломатичен и коректен

Колегата Везни е незаменим в почти всеки офис, защото родените под този знак са природно надарени с дипломатичност. В големи или малки екипи конфликтите и сблъсъците между служителите са почти неизбежни, но самите Везни никога няма да инициират спорове със служителите. Те ценят мира и хармонията в отношенията с хората около тях и са готови на компромиси, за да поддържат атмосфера на добронамереност и комфорт. Везните се стараят да бъдат коректни и съвестни във всичко, свързано с кариерата им. Те знаят как да изградят работни отношения, в които има взаимно разбиране. Техните колеги могат да разчитат на тях по всяко време. Лесно се справят с вземането на трудни решения.

Скорпион

Усърден и уверен

Колегата Скорпион не избягва трудностите и не се страхува от препятствията по пътя към целта. Ако Скорпионът не ви е само колега, но и приятел, тогава имате голям късмет – в случай на несправедливост той ревностно ще защитава правата ви и ще ви помогне да преодолеете трудностите в работата. Той има фантастичен талант да улавя информация за колегите си от околното пространство, но е по-малко загрижен за клюките. Просто винаги е готов за битка и знае със сигурност, че информацията е много ефективно оръжие. Известно е, че Скорпионът е изобретателен, уверен, решителен, харизматичен и усърден. Това го прави отличен приятел и колега. Обича комплиментите.

Стрелец

Енергичен и арогантен

Колегата Стрелец обича да споделя доброто си настроение и хубавите новини с колегите си. Гримаса на недоволство не е за него. Дори в ситуация, в която няма нищо особено за радост, той ще намери причина да се пошегува и да разтовари напрежението в екипа. В същото време Стрелецът е доста ефективен и често инициира някои амбициозни проекти. Не знаете как да изпреварите успешните конкуренти? Свържете се със Стрелец и вземете под внимание неговите блестящи творчески идеи. Стрелецът е дружелюбно и оптимистично същество. Той е енергичен работник, който се опитва да се разбира с колегите си. Но понякога  проявява арогантност и си мисли, че е много по-добър от другите.

Козирог

Отговорен и организиран

Колегата Козирог определено ще постигне кариерната си цел. Амбицията успешно се съчетава в него с уважително отношение към по-големите по възраст или ранг. Дрескодът, подчинението и лоялността към компанията му помагат да се чувства по-уверен дори в непознат екип. Той винаги стриктно изпълнява заповеди и инструкции, свързвайки ги с някаква собствена дългосрочна цел. Умението да жертва моментния интерес в името на изпълнението на задача с по-висок приоритет е силна черта на Козирога, която буди симпатии в ръководството му. Амбициозен е, компетентен и уверен в себе си. Той е отговорен и много организиран, прави всичко по силите си, за да доведе екипа до успех.

Водолей

Нестандартен и иновативен

Колегата Водолей винаги е готов да сподели нестандартни решения с екипа си или да представи нов творчески проект на началниците си. Успешно боравещ с непозната и сложна информация, вашият колега Водолей няма да се уплаши от нова компютърна програма. След като я усвои за възможно най-кратко време, той ще се радва да помогне на колегите си да разберат електронните тънкости. Именно Водолеят ще успее да намери просто и елегантно решение на проблема, над който останалата част от офиса се мъчи цял ​​месец. Само не се изненадвайте, ако понякога закъснее за работа. Водолеят може да бъде глътка свеж въздух в компания или екип, където нищо не се е променяло от дълго време. 

Риби

Надежден и отдаден

Колегата Риби ще бъде първият, който помага на новака да се адаптира към колектива. Той предпочита равномерно натоварване и на всяка цена избягва бързата работа. Понякога обича да работи сам и да се концентрира върху това как най-добре да завърши даден проект. Рядко може да бъде видян сред шумна компания на корпоративно събитие, но малките чаени партита му допадат. Рибите са надеждни и отдадени служители. Те са готови да направят истински жертви за успеха на компанията. Но в същото време имат лошия навик при всяка възможност да напомнят на останалите, че са пожертвали нещо в името на работата. Постигат по-голяма ефективност ако се трудят самостоятелно, отколкото в екип.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Ето и кои зодии са „Стари души“

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button