BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Калифорния прокара закон, според който ще отнемат дете от родителите ако откажат да му сменят пола

Америка – щатът Калифорния е прокарал закон, според който родителите са длъжни да „потвърждават“ половата идентичност на децата си. С други думи, ако момчето реши, че е момиче или момичето реши, че е момче, родителите са длъжни да се съгласят и да му предоставят каквото е необходимо – хормони или лечение.

След като е закон, това значи, че съдът има правото да отнеме детето от родителите му, ако те не се съгласят да сменят неговия пол. Законът не определя възраст, което значи, че става въпрос за всички деца. Той също така не определя какво е това да не се „потвърди“ половата идентичност – самите деца ще могат да решат ако се чувстват, че родителите им не го правят и така да бъдат отнети правата на родителите им.

Експерти се притесняват, че законът няма никакви ясни дефиниции и по този начин цялата власт е в ръцете на децата и съдилищата. Така съдиите ще могат да решават кога да отнемат децата на собствена преценка.

Законът дефинира смяната на пола като „основна част от здравето и безопасността на детето“. По този начин, всеки отказ да бъде разпозната смяна на пола на дете се счита за престъпление. Освен родителите, училищата и дори църквите в Калифорния ще трябва да припознават смяната на пола на децата и да развият специални програми за да избегнат нарушението на закона.

Начинът, по който е прокаран този закон също е съмнителен – той първоначално не е имал това определение за „престъпление“, но е променен в късните часове през нощта на 6 юни. Предстои изслушване да се разбере как точно се е случило това.

Калифорния е един от най-либералните щати в Америка и на президентските избори през 2019 на практика осигури победата на Джо Байдън, след като 64% от щата гласуваха за него. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Четири големи риска, свързани с изкуствения интелект

Подобни статии

Back to top button