BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Тръмп отново призован пред съда докато води във всички класации за изборите в САЩ, искат 400 години затвор

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е призован пред съда за втори път от началото на годината. Този път обвинението е за неправилно съхраняване и скриване на секретни документи. Според обвинението, Тръмп е държал секретни документи в хола и банята на имението си във Флорида. 

Ако е осъден по всичките обвинения, Тръмп ще получи 400 години затвор. По-вероятно е обвинението да търси присъда от 5 до 20 години. За разлика от предишните обвинения от подкрепяният от Сорос прокурор на Манхатън, този път голяма част от информацията идва от федералното правителство и делото ще бъде много по-сериозно. 

Републиканците в страната се готвят да протестират. Много от консервативните медии питат защо не са осъдени демократичните лидери Джо Байдън и Хилъри Клинтън, които също са имали проблеми с опазването на секретните документи.

Обвинението съдържа снимки на огромно количество документи, които според службите са заснети в имението му във Флорида. Според обвинението Тръмп дори е предложил на писател, който го е интервюирал, да му покаже секретен документ. Документът е доказвал, че твърденията, че Тръмп иска да нападне друга държава, са лъжа. Бившият президент дори е казал, че този документ е секретен и е можел да го разсекрети. 

Надеждата за Тръмп е съдията Канън, която е била избрана именно от Тръмп за поста си. Тя вече е позволила на бившия президент повече свобода по време на разследването по казуса миналата година.

Тръмп, който в момента води във всички предизборни проучвания за президентските избори през 2024 година, каза, че е невинен. Той написа в своя профил в социалната си мрежа „Truth Social“, че е невинен и корумпираната администрация на Байдън си е измислила казус да го обвини. Бившият президент също така сподели, че самият Байдън има хиляди кутии със секретни документи из различните си имоти в САЩ.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Калифорния прокара закон, според който ще отнемат дете от родителите ако откажат да му сменят пола

Подобни статии

Back to top button