БългарияНа ФокусПоследни новини

Калин Стоянов: Цената за глас е между 50 и 100 лева

„Към четвъртък сутринта имаше постъпили общо 99 сигнала по линия на престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са 46 досъдебни производства. От сутринта на територията на областите Перник и Добрич се извършва спецакция срещу купуването на гласове”, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов в Приморско.

По думите му схемите за предстоящия вот остават същите – опрощаване на дългове срещу подкрепа за определен кандидат. „Цената за глас е между 50 и 100 лева. Предполагам, че в последния момент може да има някаква промяна, но ще следим този процес”, подчерта той, съобщава NOVA.

Стоянов поясни още, че справка на МВР спрямо парламентарните избори миналата година показва, че има образувани 4 пъти повече досъдебни производства, а сигналите са скочили с 2,5 процента. „Този път имаме повече сигнали. Аз лично си обяснявам това с факта, че може би гражданите ни имат повече доверие. И на второ място – МВР този път се ориентира по-рано и реално имаме много оперативни сигнали, които в момента отработваме”, допълни той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Полиция охраняваше наводнените подлези в София

Подобни статии

Back to top button