На ФокусПоследни новиниСвят

Кейт Мидълтън е изписана от болницата след операция

Принцеса Кейт, съпругата на британския престолонаследник Уилям, напусна лондонската болница, в която беше пациент от 16 януари, за да се подложи на коремна операция, съобщи дворецът Кенсингтън, предаде АФП.

„Принцесата на Уелс се завърна в дома си в Уиндзор, за да продължи възстановяването си след операцията. Тя бележи добър напредък“, се каза в изявлението на двореца.

„Принцът и принцесата биха искали да изкажат най-сърдечните си благодарности на целия екип на лондонската клиника, и по-специално на всеотдайния медицински персонал, за положените грижи“, допълниха от двореца.

Семейството „остава благодарно за добрите пожелания, които получи от цял свят“, добавиха те.

Съобщението, че 42-годишната Кейт е била приета в болница за „коремна операция“, беше изненада за Великобритания, особено след като дворецът не беше дал никакви подробности за заболяването, от което страда принцесата.

Тогава дворецът предупреди, че се очаква възстановяването ѝ в дома ѝ в Уиндзор да продължи поне до Великден на 31 март.

През този период принцесата няма да поема никакви официални ангажименти за короната.

По време на 13-дневния си престой в болницата принцесата беше посещавана от съпруга си Уилям, който също намали графика си, за да даде приоритет на семейството си.

Крал Чарлз III също дойде да посети Кейт, когато той беше приет в същата елитна клиника в центъра на Лондон за планова операция на простатата.

Според двореца 75-годишният крал е направил операцията публично достояние, за да насърчи прегледите за това често срещано състояние при по-възрастните мъже.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Байдън: Ще потърсим отговорност от извършителите на нападението в Йордания

Подобни статии

Back to top button