БългарияНа ФокусПоследни новини

Кирил Петков определи промяната като бавна, но успешна

Според съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, промянат се случва, но е по-бавно от очакваното. Той счита, че животът на българите се е подобрил, защото не се страхуват да умрат без руски газ през зимата.

„Мисля, че няма българин, който още да го е страх, че без руски газ ще умре през зимата. Мисля, че страхът от един всемогъщ, безконтролен главен прокурор също остана в миналото. Мисля, че страхът от неправомерно или незаконно използване на институциите също вече го няма. Промяната се случва и със смяна на очакванията на българите. Мисля, че няма български пенсионер, който да не знае, че има пари за нормални пенсии. Няма български учител, който да очаква неговата заплата да не изпреварва средната за страната“, коментира Петков. 

„Успяхме да влезем в Шенген и за първи път от влизането ни в Европейския съюз (ЕС) българите по летищата в Европа няма да се чувстват като „втора ръка“ европейци, каза Петков. Очаквам скоро сухоземните граници също да бъдат включени, добави той. Променихме Конституцията, с което положихме основите за реална и независима съдебна власт:, каза Кирил Петков.

Кирил Петков отбеляза и успехите, които са постигнати през 2023 г., защото през 2024 г. работата им ще стъпи върху тях. Финансиране на проекти за жители за всяка община на България – осигурихме финансиране за реализация на проекти из цялата страна, каза Петков и добави, че за първи път е било направено прозрачно капиталово бюджетиране. Стабилни финанси и бюджетен дефицит под 3 %, който дава възможност на България за влизане в еврозоната през 2025 г. България ще завърши своята евроинтеграция с постигането на тази цел, която допълнително ще повиши стандарта на живот на българите, смята той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Промяната приключи, да влиза следващия

Подобни статии

Back to top button