МненияНа ФокусПоследни новини

Кирил Петков: Още ползвам НСО заради заплаха за живота ми

Бившият премиер Кирил Петков направи изявление във връзка с въпросите защо продължава да ползва услугите на  НСО, след като отдавна не е министър-председател и не би следвало да пътува с лична охрана. Депутатът от ППДБ заяви, че властите са преценили да оставят гардовете, тъй като имало директни заплахи за живота му.

Ето цялата публикация на Петков във Фейсбук:

Искам да споделя допълнителна информация във връзка със злополучния инцидент, защото е важно обществото да получава вярна информация:

Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, съпругата в инцидента, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти на ден за нейното състояние.  Засега положението й е стабилно и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява.   Ще продължа всеки ден да следя състоянието й и, каквото зависи от мен, ще го направя, за да помогна.

Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото – всичко се използва за кални политически внушения.  Няма да им отговарям, но е важно обществото да знае няколко факта, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма:

Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследсвие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха.  Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели.  Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам.

След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми.   Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана.  Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината.

По време на инцидента седях на задната седалка от дясно – задължителното ми място за сядане по протокол.   В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко.  Следващите си действия описах в детайл в предишен  пост.  Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента.  Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза – поредни ужасни медийни спекулации.

Подобни статии

Back to top button