You are currently viewing Кирил Петков отговори за проверката на спецпрокуратурата: Не ни е страх!
кадър: бТВ

Кирил Петков отговори за проверката на спецпрокуратурата: Не ни е страх!

Кирил Петков с позиция след като днес стана ясно, че е започнала проверка на Специализираната прокуратура във връзка с подаден срещу него сигнал за извършено престъпление. Той заговори за съдебна реформа

 

„Правораздавателната система в България има нужда от дълбока реформа, за да се превърне в истинска опора на справедливостта в страната“, се казва в позицията на Петков. 

 

„Специализираните наказателен съд и прокуратура на Република България, както неведнъж сме казвали, играят твърде „особена“ роля в прилагането на законите в страната и напълно естествено – именно тяхното закриване в този им вид, следва да бъде един от основните приоритети на законодателната дейност на следващото Народно събрание, разбира се като част от дълбоката промяна в посоката на развитие на България“, се казва още в съобщението.

 

„В този смисъл ясно заявяваме на българските медии и на българската общественост: НАС НЕ НИ Е СТРАХ! Има по-важни неща от страха и едно от тях е да Продължим Промяната“, завършва съобщението.

 

Предполага се, че започналата проверка в Спецпрокуратурата се отнася до попълнена от Петков декларация преди встъпването му в длъжнсот като служебен министър на икономиката. В нея той е посочил, че отговаря на всички изисквания за заемането на публичната държавна длъжност, сред които и това, че е само български гражданин. 

 

Подаването на декларация с невярно съдържание е нарушение на закона.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК