БългарияНа ФокусПоследни новини

Кирил Петков оттегли делото си срещу Бойко Борисов

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е оттеглил своята частна тъжба срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В искането за оттегляне не са посочени причини.

Делото бе спряно още през април заради депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ. Петков е оттеглил своето искане през декември, но Софийският районен съд е решил да го прекрати в открито заседание, което се е случило днес.

Поводът лидерът на „Продължаваме промяната“ да започне делото беше изказване на лидера на ГЕРБ, че правителството на Петков е купувало газ на завишени цени заради комисионни. Преди да бъде спряно по делото бяха разпитани свидетели, имаше назначени и експертизи.    

От своя страна още преди време Борисов също е оттеглил гражданското дело, което водеше срещу Кирил Петков, но в Софийския градски съд. 

Това е разумна постъпка от страна на двамата, коментира адвокатът на Борисов Менко Менков. 

Петков и Борисов се съдиха взаимно за изказвания по адрес на другия. 

Борисов пък започна дело срещу лидера на „Продължаваме промяната“ заради думите му: „И за тези осем хиляди лева, които ББР плаща на месец на тази кантора за общо два месеца, те направиха такава новина, че забравихме че става дума за три милиарда, до четири милиарда на година, които Борисов крадеше и това как ние се опитахме да го спрем реално въобще остана настрани“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

България ще строи база на НАТО у нас за 6 млрд. евро

Подобни статии

Back to top button