БългарияНа ФокусПоследни новини

Кирил Петков с отговор на записите: Стана ли Радостин Василев стратегически обект за ДАНС?

„Президентът знае ли за тези нощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат?“, така съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отговори на записите, които по-рано народният представител Радостин Василев показа на медиите. 

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ подчерта, че ДАНС охранява стратегически обекти, а не отделни личности и попита: 

„Стана ли за ДАНС този депутат стратегически обект? Знае ли президентът за среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат? Може ли някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?“, продължи с въпросите Петков. 

Той заяви, че никой не можел да влияе относно бъдещите реформи. „Всеки кандидат, който ще предложим в службите ще държим да има чисто минало, да не е бил част от организирана престъпна група и да не е бил агент на вражеска държава или ДС. Не сме съгласували назначенията, но при крайните но ще информираме партньорските служби като част от задълженията ни“, отговори той на обвиненията, че ПП-ДБ съгласуват шефовете на служби с чужди посланици.

Петков увери, че продължават да смятат, че първите 9 месеца премиер трябва да е акад. Николай Денков, а вторите девет – Мария Габриел. „Правителство, което остава да действа през целия срок. Оставаме в тази позиция. Това е единствената работеща формула. Не е коалиция, защото си нямаме доверие и затова минаваме през тази сложна система на ротация“, настоя съпредседателят на ПП.

„Няма да се откажем, докато не направим страната ни едно по-добро място за живот“, заяви Петков. 

„Всеки кандидат, който ще предложим ще държим да има чисто минало, да не е бил част от ОПГ и да не е бил агент на вражеска държава или ДС“, заяви съпредседателят на ПП.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Слави Трифонов: Записът на Василев показва неговата гнила същност и на хората, които е записал

Подобни статии

Back to top button