BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

От записа на Василев: ПП-ДБ работят за Бойко, „посолството“ избира шефовете на структурите

„Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам“. Така Радостин Василев започна пресконференцията си, която обяви още вчера.

„Истинското задкулусие се нарича ПП-ДБ и ГЕРБ“, категоричен бе депутатът. 

Пред журналистите той разказа, че в неделя се е състоял Национален съвет на „Продължаваме промяната“, който се е провел онлайн и е продължил близо 5 часа, а на него са присъствали над 50 човека. 

Радостин Василев записал целия Национален съвет на партията, с цел да го изслуша сутринта, но нещата, които чул, го шокирали. 

„Станах сутринта в 7.30 в понеделник и изслушах записа. Бях потресен. Във вторник събрах част от управителния съвет на гражданското движение, за да решим какво ще правим и взехме решение, че не можем да скрием от обществото това, което става и начина, по който става. Това не е таен запис. Ще го предоставя на всички журналисти в пълния му размер“, заяви Василев. 

„Щом говорят на Национален съвет пред 60 човека такива неща, не искам да знам какво говорят в близкия си кръг. Кирил Петков или е зависим, или го държат с нещо, или е много лаком, но накрая ще излезе че е много глупав, защото с това свое действие, той губи подкрепата на българските граждани“, посочи Василев. 

Народният представител беше избрал откъси от разговорите на Националния съвет, където се чуват реплики като „Пускаме като застраховка Мария Габриел“, „направихме ала-бала през президента“, „Урсула и Шарл Мишел ми звъняха вчера“ и „начело на службите ще са наши хора, които са одобрени от посолствата“. 

Радостин Василев заяви, че Кирил Петков и други членове на „Продължаваме промяната“ обяснявали как трябва да заблудят българското общество как не са коалиция. „А те са коалиция“, категоричен бе Василев. 

„По-страшен е начинът, по който ще се формират службите – ДАНС, главен секретар на МВР, НСО, военно контраразузнаване, синхронизиране с посолството и одобрени от посолствата. Тоест ДАНС и ДАР се синхронизират с някакви посолства“, възмутен бе Василев.  

По думите на народия представител Кирил Петков и Асен Василев пазят лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Христо Иванов бил измислил механизъм, с който да се създаде специална комисия в Народното събрание, където да се забави процесът на даване на имунитета на Борисов с 6 месеца, докато конституционните промени не закрият фигурата на главния прокурор или докато не мине механизма за разселедване на главния прокурор и той не бъде отстранен“, посочи Василев. 

Лидерите на ПП и ДБ измислят механизма за защита на Бойко Борисов. Това е срамно!“, заяви Василев. 

Той отрече разкритията, които изложи днес да са свързани с отказ от министерски пост, каквито твърдения изложи вчера Кирил Петков. 

Радостин Василев заяви, че в четвъртък се получил обаждане от шефа на ДАНС. 

„Каза, че има сигнал на най-високо ниво за заплаха за мен и пращал кола, която да ме пази пред нас, защото има данни за това, че се гласят под някаква форма и начин да ми навредят. Това е бил единственият ми контакт със службите“, посочи Василев. 

Той направи ретроспекция на събитията от последните 2 години. 

„Мафията проби в ИТН. Година по-късно това, което тогава твърдяхме се оказа факт и сега ИТН са 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ и са готови на всички, за да участват във властта. За съжаление една година по-късно аз и част от моите колеги сме изправени пред подобна ситуация, в която е напът да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Няма да крия. За всички вас е ясно, че аз не мога да подкрепя такава коалиция и ще напусна ПГ на ПП, защото според мен това е предателство спрямо огромна част от българските избиратели, които гласуваха за ПП. Те са отговорни пред стотици хиляди българи да бъдат единствения контрапункт и преграда пред ГЕРБ. Оказва се, след един много дълъг танц, който прерастна в прегръдка, че ПП не се интересуват от желанието на свеоите избиратели, а се интересуват на всяка цена да консумират изпълнителната власт с един милион оправдания“, посочи Василев. 

Още в четвъртък той обяви, че напуска парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ и се обявява против съставянето на кабинет между първите две политически сили. Късно вечерта съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че Радостин Василев е участник в „активно мероприятие“, което има за цел да взриви постигнатия консенсус. Един от основните мотиви на разследвания депутат е „обида“ за това, че няма да бъде включен като министър в едно бъдещо правителство.

Петков разкри, че политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи. А самото активно мероприятие е планирано от службите, а записите са направени от Радостин Василев. Последният е подготвил записите със сглобени фрази и думи, извадени от контекста, чиято цел е да създаде манипулация.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Тошко Йорданов: Кирил Петков си призна как пази Борисов

Подобни статии

Back to top button