БългарияНа ФокусПоследни новини

Кирил Петков: Целта е Минчев да води цялата демократична общност на евроизборите

“Днес решихме Никола Минчев да бъде водач на листата на евроизборите. Второто решение, което взехме е да започнем разговори за общо явяване на изборите с Демократична България, за да може цялата демократична общност да е заедно и водена от Никола Минчев тази общност да има силен глас в Европейския парламент. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ в парламента и съпредседател на ПП Кирил Петков.

„Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо“, добави Кирил Петков. 

Никола Минчев благодари за доверието, което му е оказано. “Приемам номинацията с голяма отговорност, това са първите европейски избори за ПП и нашата цел е да имаме сериозно представителство в Европейския парламент”, обясни Минчев.

Относно съвместното им явяване с ДБ на евроизборите, Минчев коментира, че това е въпрос на разговори.

“Нашата увереност е, че трябва да бъдем единни отново и да не разделяме гласоподавателите, които са ни подкрепили и на национални и на местни избори. Това, че в ЕП можем да бъдем от различни политически семейства не касае въобще съвместното явяване сега”, смята Никола Минчев.

Изпълнителният съвет на “Продължаваме Промяната” единодушно избра Никола Минчев за водач на листата на партията на предстоящите избори за европейски парламент. Партията ще започне разговори за общо явяване с “Демократична България” на евровота.

Ръководството на партията определи и водещите теми, които ПП ще защитава в рамките на европейското семейство. Относно общото явяване с партньорите им от ДБ, Кирил Петков и Асен Василев заявяват, че „единството в демократичната общност е важно, за да имаме силен глас в Европа“.

„Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание, и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика“, заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

В европейския парламент “Продължаваме Промяната” ще защитава четири основни национални приоритета: Европейски доходи в Европейска България; Промяна в подхода към миграцията в Европа; Силна икономика в чиста природа; Защитена България със силна армия.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

 

Пеевски: Тъмна институция, пълна с кеш, иска да си създаде политически проект

Подобни статии

Back to top button