БългарияНа ФокусПоследни новини

КНСБ излиза на протест и автошествие за по-високи заплати

КНСБ и нейните основни членове ще проведат протестен митинг и протестно автошествие в София под надслов „За по-високи възнаграждения с Бюджет 2024 и ясно и сигурно енергийно бъдеще на България“.

Митингът ще започне в 10.00 часа до сградата на Народното събрание от страната на площад „Княз Александър I“.

След провеждането му от паркинга на площад „Княз Александър I“ в 11.00 часа ще започне протестно автошествие по централни столични булеварди и улици.

„Готови сме за ефективни стачни действия в София и по Коледа може да няма столичен градски транспорт“, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Исканията на сектора са за по-високи заплати.

Подобни искания имат и заети в сферата на здравеопазването, служители на Агенция „Пътна инфраструктура” и на тази за борба с градушките. „Тези 450-500 милиона, които са ни необходими за всички тези системи, са възможни на фона на 81-милиардния бюджет”, смята синдикалистът. „Протестът е знак за това, че не сме съгласни със случващото се – не са заложени пари в план-сметката за тези сектори“,посочи Димитров.

Той увери, че целта не е да бъде свалено правителството, а да се договорят увеличения на възнагражденията в засегнатите сфери.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Христо Иванов: България трябва да продължи да има правителство в тази ситуация

Подобни статии

Back to top button