МненияНа ФокусПоследни новини

Колтуклиева: Ефектът “Руди Гела” срещу високомерните “харвардци” е страшен

Нередактиран текст от Фейсбук страницата на Соня Колтуклиева:

Като журналистка винаги съм се пазила много ревностно да не ме забъркват в ченгеджийски истории – има драскачи, които се хранят с това, аз се държа далече.

Затова събирам информация от много източници и задавам въпроси.

Радостин Василев е прекалено страхлив, за да поеме риска да се разбунтува сам срещу “Продължаваме промяната”, без гръб и подкрепа.

Никога нищо не е постигал със собствени усилия в кариерата си: баща му създава дребна кантора, в която работи; Александър Томов го вкарва във футбола и политиката; “Титан”-ите и Гриша Ганчев го тласкат нагоре; Димитър Бербатов го подкрепя за министър, за да му свърши работа във войната срещу Борислав Михайлов за овладяване на БФС.

Слави Трифонов произведе скромния адвокат в депутат и спортен министър; после неблагодарникът-ренегат се прехвърли в лагера на втората политическа сила, Кирил Петков се наложи той да поведе 2 предизборни листи – в Габрово и в Плевен.

Радостин Василев е “слабо звено”: Татяна Дончева, през 2021 година, отиде именно при него, за да го придума да отцепи 10-12 депутата за формирането на кабинет с 3-я мандат в 46-я парламент. Кирил Петков, през 2022 година, отиде именно при него, за да отцепи 10-12 депутата в подкрепа на кабинета. Първият случай стана известен като 500К, вторият – като €500К. Руди Гела обича петиците; номерът на мерцедеса му е СВ 5555 РВ.

Радостин Василев има огромни проблеми. Кирил Петков не иска или не може повече да изпълнява прищевките му – отказва да го направи спортен министър. А това за него е жизнено необходимо – трябва да се върне в Спортната палата, за да замете следите, пък и “да си довърши работата”. Там ровят прокурори, служители са викани на свидетелски разпити в следствието, АДФИ откри много нарушения.

СГП му повдига обвинение по чл.143 от НПК с квалифициран състав – от 2 до 10 години лишаване от свобода; по този повод остана без депутатски имунитет.

Има съмнения, че мега-скандалният запис е правен от ДАНС. Защо: записани са разговори на целия състав на НС на ПП, но и на тесен кръг, към който Радостин Василев не принадлежи, затова Кирил говори за по-дълги записи. Повечето таблети “заспиват” в един момент и прекъсват записа, а записвачът Р.В. твърди, че си е легнал и не е имал контрол над устройството около 3 часа и половина. Zoom има ключ да не се допускат записи от участниците. Радостин Василев може да е предоставил линка за достъп до конферентния разговор на службите, например.

Записът изглежда като правен с цел шантаж. Радостин Василев не се намесва в разговора. Той страда от логорея, а сега мълчи. Пламенно е против кабинет ГЕРБ-ПП, както твърди, но сега мълчи.

Никой от службите не каза, че ще провери автентичността на записа; значи са знаели, че е автентичен. Лично директорът на ДАНС се обажда на редови депутат и му осигурява охрана, вместо НСО – за да го пази или за да го следи?

Радостин Василев прави сам (?) записа, без странични шумове (?), чува колко е “отвратителен”, затова решава да го огласи и чака … цели 4 дни. Понеже питал колегите си от сдружението, които не бръсне за слива, иначе. Светлин Митев (изгонен от НСО) живее в Русе и в София; Деян Петков е в Плевен; Николай Радулов (ДС) и другите са в София.

Отдавна Кирил Петков и Асен Василев воюват срещу специалните служби, искат оставките, даже привикаха ген.Тонев (НСО) на “Чаталджа” и са го заплашвали, че ще бъде първият уволнен, когато ПП се върне на власт, защото вдигна охраната на бившия премиер.

Службите са търсели начини да разобличат Кирил Петков и Асен Василев – падна им сгоден случай.

Ефектът “Руди Гела” срещу високомерните “харвардци” е страшен – може да се сдобият с обвинение за “държавна измяна” по чл.103 и чл.104 от НПК.

Радостин Василев е калкулирал своя неочакван шанс. Търгувал е. Протекция срещу предателство.

Президентството изглежда най-подходящият и актуален потребител. Точно сега: когато може да се състави редовно правителство.

Във вторник, в пленарна зала, ще бъдат изслушвани началници на специални служби. Може малко нещо да се проясни.

Аз смятам, че Вселената даде шанс на ГЕРБ-СДС да се откачѝ от това порочно съглашателство с ПП. Ако останат, ще бъде садо-мазо упражнение.

 

Подобни статии

Back to top button