BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

ПП-ДБ се надява коалицията с ГЕРБ да се случи въпреки записа и замразените преговори

Кандидат-премиерът на ПП-ДБ Николай Денков и бившият председател на парламента Никола Минчев заявиха, че се надяват все пак коалицията с ГЕРБ да се осъществи, въпреки изтеклият запис и замразяването на преговорите между двете партии. 

Вчера по време на пресконференция на ГЕРБ Мария Габриел и лидерът на партията Бойко Борисов заявиха, че замразяват преговорите за коалиция и ротационното правителство, но Габриел добави, че преговорите могат да се размразят при правилните условия.

Денков днес потвърди, че вече е говорил с Мария Габриел по телефона и смята, че преговорите могат да бъдат размразени, ако се стигне до решение на ситуацията, която ги е замразила. Той смята за важно първо да се успокоят емоциите от записите и, че те се преразказват неправилно. Според Денков емоциите могат да се успокоят ако се влезе в разговор за изказаното.

Бившият председател на парламента Никола Минчев също заяви, че се надява да се реализира мандатът на ПП-ДБ.

„Разчитаме, че разумът ще надделее“, каза той.

Минчев смята, че партията му няма проблем на „ниво ценности“ и макар изказът да не е бил подходящ, това е правилният начин да се търси реформа.

По-рано днес Румен Радев заяви, че ще връчи втория мандат на ПП-ДБ утре в 17:00, което означава, че те трябва да започнат опити да размразят преговорите с ГЕРБ за да бъде реализиран. 

Борисов смята, че единственият начин да се размразят преговорите е при желание за експертно правителство, което да прекара България през кризата. Според Делян Добрев има опция за дясно правителство, ако ДБ се отцепи от ПП и се сформира коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН-ДБ. Така ще има стабилно мнозинство от 142 депутата в парламента.

Лидерът на ПП Кирил Петков вероятно няма да присъства на преговорите, тъй-като замина изненадващо за Братислава, където ще участва във форум на организация заедно с председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Ирини Зикидис: Евала, ППДБ. Утайката си има ново име.

Подобни статии

Back to top button