БългарияНа ФокусПоследни новини

Корнелия Нинова: България е приела незабавно обратно приемане на неограничен брой кандидати за убежище

Лидерът на БСП Корнелия Нинова сподели Протокол към решението на Съвета на Европейския съюз, според което България е приела ангажимент за  „незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност“. Според нея става въпрос за неограничен брой хора, които ще дойдат тук. 

„Не става дума за 500, за 6000, става дума за неограничен брой, по който ние нямаме право да взимаме отношение. Нашите управляващи са се съгласили на това – незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност“, добави тя и подчерта, че в текста се посочва, че за това не трябва да има каквито и да било ограничения, най-вече що се отнася до броя на хората, които ще бъдат приети. Трябва да бъдат приети обратно в срок от един месец, като това се отнася с особена сила за кандидатите за убежище от Сирия и Афганистан, допълни лидерът на левицата.  

Заслужаваме пълноправно членство по въздух, вода и суша в Шенген. Това, което направи правителството, оценяваме като отстъпление от тази позиция, като предателство на националния интерес, посочи Нинова. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Демерджиев: Приемането на 6000 мигранти е реална възможност

Подобни статии

Back to top button