БългарияНа ФокусПоследни новини

Костадин Ангелов: „Пирогов“ е на печалба, сменя се заради случаят със съветника от ДБ Мустафа Емин

Според бившият Министър на здравеопазването Костадин Ангелов, единствената причина да се сменя директорът на болница „Пирогов“ е скорошният случай със съветника на ДБ Мустафа Емин.

Емин се забърка в скандал, след като се опита да използва служебното си положение на съветник на военния министър да заплаши лекарите в „Пирогов“ за да приемат приоритетно детето му в болницата. Той ги заплашвал, че ще им прати здравния министър и ще уволни лекарите, ако не извадят друго дете от шоковата зала и не приемат неговото първо. 

„Това стои в основата на смяната на директора и има много причини, заради които ние да не допускаме политически натиск за смяната на един или друг човек“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС. „Директорът на „Пирогов“ си върши работата, болницата е на печалба и се опитват да измислят нов скандал – с конкурсите в болницата, какъвто не съществува“, допълни Ангелов. 

Костадин Ангелов посочи, че премиерът Денков е прочел доклада за „Пирогов“ и според него няма нарушения, които да изискват смяната на директора на болницата. Кой е премиерът на България, попита председателят на здравната комисия. Денков очевидно се обезличава като премиер, не от Борисов, не от Пеевски, а от собствените си министри, такъв е министърът на здравеопазването, коментира той. Според Ангелов докладът е „изсмукан от пръстите“, а днес е пристигнало становище, което разбива всяка една от тезите в доклада.  

Въпросът е един единствен – кой е премиерът в България, очевидно не е Денков, коментира Ангелов. Явно е министърът на здравеопазването проф. Хинков, който взема решения, които премиерът Денков казва, че няма да бъдат взети, допълни той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Добрев за Лукойл: Аз такава защита от български премиер към която и да е компания в България не бях чувал

Подобни статии

Back to top button