БългарияНа ФокусПоследни новини

Добрев за Лукойл: Аз такава защита от български премиер към която и да е компания в България не бях чувал

„Струва ми се, че „Лукойл“ виждат, че цялата работа с корупцията с внос на петрол и износ на горива в открито море започва да се разплита и се готвят да напускат. Аз така го разчитам“.

Това заяви пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев.

Той напомни, че вчера еврокомисарят по финансова стабилност Марейд Макгинес след среща с премиера Николай Денков и министър Асен Василев на брифинг в Министерския съвет коментира, че приветства желанието да се премахнат дерогациите по-рано.

„Т.е това вече не е само българска, а общоевропейска тема. Целият свят вижда, че от 15 млн. барела руски нефт преди войната, ние започнахме да купуваме по 45 млн. барела и то в режим на санкции. Къде отива това гориво, ще стане ясно съвсем скоро, защото ние вече имаме имената на корабите, имаме дестинацията в открито море, имаме корабите, на които се претоварвали, има сателитни снимки къде са отивали тези кораби, така че на мен ми се струва, че тази история „Лукойл“ виждат, че се разплита и затова пускат това съобщение – готвят се за бягане“, каза той.

Делян Добрев разчете в заканата на „Лукойл“ да започнат разговори със синдикатите, възможен опит за провокиране на нови протести.

„Защото те, както и кабинета, не искат тази дерогация да остане“, смята депутатът от ГЕРБ и напомни как вчера темата беше коментирана от министър-председателя.

„Аз такава защита от действащ български премиер за която и да е компания в България, досега не бях чувал. Това са 100-процентови гаранции как тази компания не е нарушила нищо – нито в България, нито в Европа, нито е правила някакви незаконни дейности. Това само по себе си е изключително изумително, а още по-изумително е, че тази компания е руска, от държава, която е поставена под редица санкции в Европейския съюз и по целия свят“, напомни Делян Добрев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ: ДПС са много адекватни по отношение на руското влияние и не само

Подобни статии

Back to top button